Tomas_edited.jpg
DSC_0014.JPG
DSC_0037_redigerad.jpg

Thomas Lamrell

Jag har över 30 års erfarenhet av arbete med hund och har utbildat hundar och deras förare, både för Försvarsmakten och privatpersoner i specialsök, Nose Work, urbana spår, patrullverksamhet, sök och lydnad.

 

Jag är utbildad instruktör i specialsök och patrullverksamhet genom Försvarsmakten och specialsök, Nose Work, spår och lydnad genom SBK. Jag har gått utbildningar i hund genom Försvarsmakten och SBK men också hos privata aktörer som SWDI och K9narc. Jag har förnärvarande två hundar, schäferhanar från Barvatorp´s kennel.

Barvatorp´s Nilo

Nilo, som är äldst är född 2008. Han är förutom patrullhund i Försvarsmakten även tränad på att söka efter vapen och ammunition. Nilo är lite till åldern så han är ju inte lika rörlig som förr men nosen och arbetslusten är det inget fel på. Förutom specialsök så är han tränad på personsök och spår, både i urban miljö och i skogen.

barvatorpslogo131.jpg

Barvatorp´s Dyrk

Dyrk, som är född 2015, är även han tjänstehund. Han är tränad för att söka främst efter narkotiska preparat. Han har ett mycket stort sökintresse, en väldigt hög ”sniff-frekvens” och en stor arbetskapacitet. Han kan vara lite jobbig mot andra hundar men så fort han är satt i arbete så finns det inget som stör ut honom. Dyrk är även han tränad på spår på alla typer av underlag.