Nose Work

Nose Work har sin grund i amerikanska hundstall där det användes för att aktivera hundarna. Inspirationen kommer från hur  polisen och tullen använder sina hundar för att leta efter specifika dofter. Till Sverige kom Nose Work under 2016 och från och med 2017 kan du, förutom att det är roligt för både dig och hunden som aktivering, även tävla i Nose Work.

Innan du anmäler dig, läs igenom Allmänna anmälningsvillkor.

 

Träningsdag - Nose Work

Förkunskaper: Hunden ska känna igen doften Eukalyptus.

Tyvärr får inga löptikar delta.

Innehåll: På kursen tränar du och din hund på att bli ännu säkrare på att hitta doften i olika typer av miljöer. Vi kommer träna på de fyra olika söken som förekommer på tävling, inomhus, fordon, utomhus och på behållare. Vi kommer också att träna på hur man avläser sin hund när den arbetar för att öka förarens förmåga att läsa sin hund.

 

Antal elever: 6 st (minst 4 st)/instruktör

Tid:               10.00 - 16.00 (lunch kl. 12.00 - 13.00)

Kurstillfällen: 

Kostnad:       0000 kr

Träningsdag - Nose Work fortsättning

Förkunskaper: Hunden ska känna igen doften Lagerblad eller Lavendel.

Tyvärr får inga löptikar delta.

Innehåll: På kursen tränar du och din hund på att bli ännu säkrare på att hitta doften i olika typer av miljöer. Vi kommer också att lägga focus på att få stabilare markeringar.

Vi kommer träna både ute och inomhus, på fordon och på behållare, höga, låga och djupa legor. Vi kommer även göra tomsök och tidsmässigt längre sök för att träna uthållighet. Vi kommer också att träna på hur man avläser sin hund när den arbetar för att öka förarens förmåga att läsa sin hund.

 

Antal elever: 6 st (minst 4 st)/instruktör

Tid:               10.00 - 16.00 (lunch kl. 12.00 - 13.00)

Kurstillfällen: 

Kostnad:       0000 kr